Bestemmelse af vådgluten i melprøver
Mængden af våd gluten i prøver kan bestemmes samtidigt.
Det er muligt at bestemme mængden af våd gluten i specielle prøver.
Ælteperioden og vaskeperioden for enheden kan justeres med sekunders nøjagtig, ved hjælp af berøringsknapper på den grafiske skærm.
Enheden kan også teste fuldkorn.
Sådan virker apparatet
På apparatet er der “mix”-lys, der er tændt i ælteperioden, “vaske”-lys, der er tændt i vaskeperioder.
For melprøverne er det “wash meal”-lys, der er tændt under vaskeperioden.
Ved at indtaste navnene på de prøver, der skal testes, forhindres forvirring omkring prøverne.
Sådan gemmes måleresultaterne
Resultater kan enten gemmes eller udskrives via printer.
På hver printerudskrift er der dato, klokkeslæt og navnene på prøverne, testtemperatur, våd Gluten, indeks og tørglutenværdier.
Prøverne viser også firmaoplysningerne.
Når den samme prøve testes, kan gennemsnitsværdien beregnes.
Når fugtværdierne for prøverne indtastes i apparatet, giver det prøvemængderne, der skal vejes til testning, som (g) gram.
Hvis prøvemængderne ikke korrigeres, kan den udstyret selv korrigere de opnåede måleværdier, som resultat af testen i henhold til fugtigheden.
Enheden har en blå grafisk LCD-skærm med 27 funktionsknapper.
På enhedens skærm kan dato, time, omgivelsestemperatur, prøvenavne og enhedens driftsstatus (kører, udskriver, stop… osv.) vises.
Tekniske data
Enhedens udvendige mål er 380x370x350 mm.
Vægt er 22 kg.
Mekanisk bestemmelse af hvedemels våde glutenindhold.
Metodetype: Generiske metoder
Antal: 137/1
Analyt: Vådt glutenindhold (Perten Glutomatic)
Matrix: Hvedemel
Godkendelses år: 1982
År for sidste revision: 1994
Anvendelsesområde: Denne internationale standard specificerer en metode til mekanisk bestemmelse af vådglutenindholdet i hvedemel.
Princip:
En dej fremstilles af en melprøve ved at tilsætte en buffer af natriumchloridopløsning; den våde gluten isoleres ved at vaske denne dej med natriumchloridopløsning.
Det resterende vand, der klæber til gluten, fjernes ved centrifugering, og resten vejes.
Definition
Våd gluten i hvedemel er et plastisk-elastisk stof bestående af gliadin og glutenin og opnået efter metoden specificeret i denne internationale standard.
DOWNLOAD BROCHURE (in English)