Tekniske specifikationer :
- Enheden er fuldautomatisk.
- Mængden af vådt gluten i 2 prøver kan bestemmes samtidigt.
- Hvis det er nødvendigt, for at bestemme mængden af vådt gluten i specielle prøver, kan ælteperioden for enheden forlænges fra 20 sekunder til 63 sekunder og vaskeperioden fra 5 minutter til 8,5 minutter.
- Enheden kan teste hele måltidet.
- Knapperne “Start/stop”, “pause” og “nulstil”.
- På apparatet er der “mix”-lys, der er tændt i ælteperioderne, og “wash”-lys, der er tændt i vaskeperioder.
- Instrumentet arbejder med verdensstandardmetoderne ICC/No. 155 og 158 foruden til 137/1, ISO 21415, AACC/No.38-12.02
Perten Glutomatic
Metodetype: Generiske metoder
Antal: 137/1 Analyt: Vådt Glutenindhold (Perten Glutomatic) Matrix: Hvedemel Godkendelsesår: 1982 År for sidste revision: 1994 Anvendelsesområde: Denne internationale standard specificerer en metode til mekanisk bestemmelse af vådglutenindholdet i hvedemel. Denne metode er anvendelig til forskellige hvedemel (kommercielle og eksperimentelle mel), men ikke til hvedemel. Princip: En dej fremstilles af en melprøve ved at tilsætte en bufferet natriumchloridopløsning; det våde gluten isoleres ved at vaske denne dej med natriumchloridopløsning. Det resterende vand, der klæber til glutenet, fjernes ved centrifugering.