På denne måde er det muligt at opdele prøverne af hvede og mel i grupperne efter våd glutens kvaliteter.
Ydermere giver apparatet en indikation om omfanget af ”sunn pest” i prøverne af hvede og mel
Enheden styres af mikroprocessoren.
Enheden har en blå LCD-skærm med 6 funktionsknapper.
På enhedens skærm kan dato, time, miljøtemperatur, testvarighed, enhedens driftsomdrejning og enhedens driftsstatus (klar, test, stop… osv.) vises.
Enheden skal nå op på 6000 omdrejninger, hvilket er verdensstandarden på 8 sekunder og skal fungere på 6000 revolution i løbet af de resterende 52 sekunder.
Den fungerer ikke, før dækslet er lukket på grund af sikkerhedssystemanordningen, og der vises en advarsel på skærmen.
Ydermere låses dækslet automatisk, når det begynder at fungere.
Den stopper automatisk bremsesystemet efter driftsperioden og giver en akustisk advarsel.
Enhedens udvendige mål er 200x210x300 mm.
Vægt er 8 kg.
Bestemmelse af våd glutenmængde og -kvalitet (Glutenindeks ac. til Perten) af fuldkornsmel og hvedemel (Triticum aestivum)
Metode Type: Generisk Metode Antal: 155 Analyt: Våd Gluten Mængde og Kvalitet (Gluten Index ac. Til Perten) Matrix: Fuldkornsmel og Hvedemels år af Godkendelse: 1994
Omfang:
Denne beskrivelse specificerer en metode til mekanisk fremstilling af vådt gluten og den efterfølgende bestemmelse af Glutenindekset iht. Perten, som et mål for glutenegenskaber. Metoden er anvendelig til fuldkornsmel og hvedemel.
Princip: Gluten adskilt fra hel hvedemel, eller hvedemel af Glutomatic-udstyret, centrifugeres for at tvinge vådt gluten gennem en specialkonstrueret sigte under standardiserede forhold. Den samlede vægt af gluten er defineret som glutenmængde. Den procentdel af vådt gluten, der er tilbage på sigten efter centrifugering, er defineret som Glutenindekset. Hvis glutennet er meget svagt, kan al gluten passere gennem sien, er Glutenindekset 0. Når der ikke passerer noget gennem sien, er Indekset 100.
Definition
Vådt gluten i hvedemel er et viskoelastisk stof fremstillet af gliadin og glutenin, som opnås ved hjælp af den specificerede metode indeholdt i denne internationale standard. Glutenindekset er et mål for glutenegenskaberne, som angiver, om gluten er svagt, normalt eller stærkt.
DOWNLOAD BROCHURE (in English)